Lyt til artiklen:

Direktør i Arla Foods Ingredients stopper

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Fra 1. februar 2024 overtager Luis Cubel rollen som administrerende direktør for Arla Foods Ingredients (AFI) efter Henrik Andersen, der har været en del af Arla Foods siden 1994. Henrik Andersen vil fremover fokusere på bestyrelsesarbejde og forskellige andre projekter. Henrik Andersen har været administrerende direktør i AFI siden 2010, det skriver Arla i en pressemeddelelse.

- Henrik har været enormt værdifuld for os gennem hele sin karriere hos Arla og senest som administrerende direktør for AFI. Jeg forstår og støtter Henriks beslutning om at prøve kræfter med nye udfordringer. Han efterlader AFI i fremragende form, og jeg vil gerne takke Henrik for en enestående indsats. Heldigvis vil vi fortsat nyde godt af Henriks kompetencer, da han indtræder i rollen som medlem af AFI Business Board, og jeg ser frem til at fortsætte vores samarbejde, siger Peder Tuborgh, koncerndirektør i Arla Foods og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ser også frem til at byde Luis Cubel velkommen i den nye rolle som administrerende direktør for AFI. Luis er en erfaren leder, der har leveret fremragende resultater gennem årene, og han kender AFI's forretning og kultur. Jeg er sikker på, at Luis og AFI er et godt fremtidigt match.

Henrik Andersen har haft en lang karriere i Arla i forskellige roller. Han kom til AFI i 1994, hvor han blev ansvarlig for Application and R&D. Siden har han haft stort fokus på valleforretningen og har stået i spidsen for AFIs imponerende udvikling og vækstrejse, først indenfor valle og senere gennem indkøbsaftaler i Norge, Sverige og andre danske mejerier, udvidelse i Argentina i 2001, et joint venture med Deutsches Milchkontor GmbH (DMK) i 2010 samt flere andre vækstprojekter i AFI.

- Jeg har været en del af en fantastisk udvikling i AFI i mange år. Jeg er stolt af, hvad vi har opnået, og jeg ser fortsat stort potentiale for bæredygtig vækst. Vi er kommet langt med vores implementering af Strategi26, og snart begynder arbejdet med at udforme vores næste strategi, og derfor synes jeg, det er et naturligt tidspunkt for mig at lade en ny ledelse tage over på dette arbejde, siger Henrik Andersen.

Luis Cubel blev ansat i AFI i 2002. Han har mere end 20 års erfaring med B2B-sektoren og har haft flere kommercielle lederroller gennem årene, herunder som General Manager for AFI i Tyskland i tre år. Siden 2015 har Luis Cubel stået i spidsen for den kommercielle del af AFI.

- Jeg er stolt over at få muligheden for at fortsætte AFIs vækstrejse som ny administrerende direktør. En organisation, som jeg har været en del af de sidste 20 år. Henrik efterlader AFI i en meget stærk position, og jeg har virkelig nydt at arbejde sammen med ham gennem årene. Jeg ser frem til sammen med AFI-teamet at bygge videre på dette stærke fundament og tage AFI til næste niveau, siger Luis Cubel