Lyt til artiklen:

Brødr. Ewers fejrer 175 års jubilæum med 1.200 gæster

00:00
Hastighed: ???x
03:24

Med knap 1.200 gæster til festmiddag, masser af underholdning og fine taler kunne Danmarks største korn- og foderstofvirksomhed, Brødr. Ewers, fejre virksomhedens 175 års jubilæum i Kolding.

I dag er det er femte generation i familien, Hans Otto Ewers og Claus Ewers, der står i spidsen for virksomheden, men næste generation er allerede på vej, hvilket også var med til at sætte sit præg på festaftenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse fortæller Brødr. Ewers, at Hans Otto Ewers bød velkommen til festen, men det var sønnen, Johan Otto Ewers, som arbejdet i virksomhedens indkøbsafdeling i Sønderborg, som fik det sidste ord og sluttede festen af med en tak til alle.

Han sagde, at familien har lagt sig i selen, så sjette generation køres i stilling og gør sig klar til at tage over.

rich-media-2
En af dem, der holdte tale ved festen var Johan Otto Ewers. Foto Ludvig Dittmann

- Vi er seks børn, og tre af os arbejder i virksomheden, men alle seks er engagerede. Vi tror på landbruget, og vi vil fortsætte dette tætte samarbejde med erhvervet. Hans Otto og Claus har skabt en stor udvikling i virksomheden og set muligheder frem for begrænsninger,
sagde Johan Otto Ewers i sin tale.

- Nu ser sjette generation frem til at skulle drive og udvikle virksomheden i samarbejde med en dygtig ledergruppe, medarbejderne og jer kunder.

Brødr. Ewers har handlet med foder og korn i 175 år

Se også:

Brødr. Ewers har handlet med foder og korn i 175 år

Også formand for landboforeningen Spiras, Henrik Jessen, var på talerstolen. Han understregede, at der venter store udfordringer med at forklare politikere og den øvrige befolkning, hvad der sker i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi står sammen og arbejder på samme dagsorden. Vi har ikke brug for splittelse, og at landbruget kommer med udmeldinger i forskellige retninger. Det er tiden og
ressourcerne ikke til, sagde Henrik Jessen, inden han ønskede familien tillykke med jubilæet.

I løbet af aftenen blev det flere gange fremhævet, at Hans Otto Ewers og Claus Ewers, som overtog nøglerne i november 1998, har skabt en fantastisk udvikling.

Selv fortalte Hans Otto Ewers, at omsætningen dengang var 200 millioner kroner, og der blev produceret 30.000-40.000 ton
foder på fabrikken på havnen i Sønderborg.

I dag er virksomheden landsdækkende, hvilket var et mål for de to brødre ved overtagelsen. Omsætningen er 2,6 milliarder kroner, og der produceres 300.000 ton foder om året. Virksomheden har 175 medarbejdere.

- Mange spørger, hvordan vi har drevet det til, det vi har. Man ser ofte konfrontationer i familievirksomheder, og det siges, at kun 25 procent af dem overlever de første ti år. Claus og jeg er meget forskellige, men sammen er vi stærke, og jeg kunne ikke tænke mig et bedre makkerskab, sagde Hans Otto Ewers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han kunne glæde sig over, at endnu en generation er på vej, da et barnebarn, der kun var 18 timer gammel deltog receptionen i Sønderborg.