Lyt til artiklen:

29-årig griseproducent er Årets Landmand

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Dygtigt fagligt, fokus på at sikre et bæredygtigt landbrug og en fantastisk kammerat. Sådan sagde dommerne om Casper Bech Poulsen, der netop er blevet kåret som Årets Unge Landmand 2023.

Den 29-årige griseproducent fra Holstebro modtog prisen på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Casper fortjener prisen, da han er en fantastisk dygtig landmand, der også har tid til andre og andet end hans landbrug. Han har i mange år været aktiv i LandboUngdom og som skolekontaktlandmand".

Sådan står der i indstillingen af Casper Bech Poulsen til prisen Årets Unge Landmand. En titel som den 29-årige griseproducent har kæmpet om sammen med tre andre unge ambitiøse landmænd under 35 år.

Fælles for dem alle er, at de har formået at etablere sig som selvstændige i en tid, hvor det er svært for unge landmænd at købe egen gård.

Den innovative unge midtjyde modtog prisen på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Casper Bech Poulsen driver Bakkegården ved Holstebro med 315 søer og en årlig produktion af 11.000 slagtegrise samt 125 hektar, var glad og overrasket over at modtage prisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tusind tak for indstillingen. Og jeg vil sige til de andre i feltet, at de alle har fortjent prisen. At der er så mange gode kandidater siger mig, at der er mange andre unge der ligesom mig der tror på vores erhverv, sagde vinderen.

44 ansøgere

Udover Casper Bech Poulsen var de tre andre finalister med på podiet i Herning, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard, blandt andet sagde til dem:

- I år har vi haft hele 44 ansøgere og det fortæller jo flere ting. Dels at "Årets Unge Landmand Prisen" er en af de mere eftertragtede af slagsen. Og at selv om det ikke ligger til os landmænd at pryde os med hæder og virak, så vil vi altså også gerne have lidt anerkendelse en gang i mellem. Mest af alt fortæller det, at der er så mange skønne unge landmænd i vores land, som hver og en kandiderer med en god historie, sagde Søren Søndergaard.

- Derfor var det nærmest også en umulig opgave at finde en vinder blandt de finalister, vi med møje og besvær har måtte udvælge. For den der ild, som er så fuld af power, den brænder i jer alle fem, - og den kan man altså godt gå hen og blive helt nyforelsket i. Netop derfor giver det også så meget mening at uddele netop denne her pris. For den giver os mulighed for at vise, hvor meget vi værdsætter jer. Og sige tak, sagde han.