Abonnementsartikel

Landmænd lægger velvilligt jord til de markvildtlav, der skal være med til at forbedre vilkårene for markens vildt, især de meget pressede harer og agerhøns.

Danmarks Jægerforbund har fået 3,5 millioner kroner af 15. Juni Fonden til i tre år at tælle harer og agerhøns og afprøve, hvordan man med relativt små tiltag kan forbedre bestandene. Et af markvildtprojektets bærende principper er, at det lokale, frivillige engagement understøttes af en professionel markvildtsrådgiver. Projektet er en del af en større rammeaftale, som Naturstyrelsen har lavet med Danmarks Jægerforbund, der finansierer hovedparten af projektet.

Uden jord og lokale kræfter går det imidlertid ikke. Jægerforbundet har ansat fire markvildtsrådgivere, som forventes at kunne stable 60-70 lav på benene over hele landet i projektperioden. De har været i gang i et lille år og har allerede etableret mere end 40 lav.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.