Abonnementsartikel
Med stigende priser på juletræer imødeser arrangørerne stor tilstrømning til Europas største messe for juletræer og pyntegrønt.
Efter en lang årrække med dalende priser går juletræsproducenterne imod lysere tider, idet markedet viser større efterspørgsel og dermed bedre priser på de grønne nåle.
Derfor forventer Langesø Gods på Fyn mange gæster og udstillere fra både ind- og udland til den årlige messe, der afholdes den 21. august.
Nye sprøjtemidler
På nogle små demonstrationsparceller vil man kunne se effekten af nye ukrudtsmidler.
Det er, som tidligere år, PC Consult, der står for disse sprøjteforsøg. PC Consult drives af Paul Christensen, som er forstkandidat med mange års erfaring indenfor juletræsdyrkning og skovdrift.
- Nogle af sprøjtemidlerne er så nye, at de endnu ikke er godkendte af Miljøstyrelsen, siger Paul Christensen, der dog har en klar forventning om, at godkendelserne ligger lige om hjørnet.
- Alternativt kan man ved hjælp af en EU-ordning, der kaldes Off Label, få lov til at bruge det pågældende sprøjtemiddel.
Hjælp til inspiration
Traditionen tro er Dansk Juletræsdyrkerforening blandt årets udstillere, og på foreningens stand kan producenterne få hjælp og inspiration til markedsføring af produkterne.
Skov og Landskab, der er en selvstændigt forskningsenhed under Københavns Universitet, er også repræsenteret i form af videnskabelige medarbejdere, der vil fortælle om gødskning, skadevoldere og vækstregulering. Skov og Landskab arbejder blandt andet med forskning, rådgivning og miljøbistand inden for skovprodukter og pyntegrønt.
Langesømessens arrangører forventer omkring 125 udstillere og en publikumsstørrelse på 2500 mennesker fra ind- og udland. Gæsterne kan blandt andet se skovmaskiner, sprøjtemidler og planter, ligesom der vil være mulighed for at studere de mange træarter på det 900 hektar store gods, hvis historie kan føres tilbage til 1600-tallet.
Langesø Gods driver intensivt skovbrug, hvor skoven hovedsageligt består af løvtræer, men også mange forskellige slags nåletræer er repræsenteret, deriblandt de mere sjældne arter tsuga, sequoiadendron og silkefyr.