Abonnementsartikel

Dyrevelfærden i kompoststalde er høj, og i Kentucky bygges næsten alle nye kvægstalde som kompoststalde. Mindre ammoniaktab og jordforbedrende egenskaber er blandt sidegevinsterne ved kompost - ikke kun fra stalde. Nyt projekt følger forskellige komposteringsmetoders indvirkning på jordbundsfrugtbarhed over tid.

I slutningen af august satte verdenseliten af forskere i kompoststaldsystemer hinanden stævne i Danmark. De besøgte de to mælkeproducenter Wiebren Benedictus og Mads Helms, der begge har kompoststalde til en del af deres køer. Noget af det, som var i fokus, var kompostens jordforbedrende effekt, som især virker godt på sandjord.

I projektet "Jordforbedring med komposteret flis" undersøger Faglig Afdeling i Økologisk Landsforening og landmænd den jordforbedrende effekt af forskellige typer af kompost, komposteringsmetoder og tildelingsniveau i marken.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.