Lyt til artiklen:

Ny lov om registrering af arbejdstid rammer landmænd

00:00
Hastighed: ???x
01:17

På mange landbrug bliver der ikke ført regnskab med, hvornår medarbejderne arbejder, men det skal der nu laves om på, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Den 1. januar er det planen, at et nyt lovkrav om et arbejdstidsregistreringssystem skal træde i kraft. Systemet skal sikre, at medarbejderne selv kan tjekke, at deres arbejdstider holder sig inden for gældende lovgivning, og det skal været et objektivt, pålideligt og tilgængeligt system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Sagro er det en EU-dom, der har krævet national implementering af systemet med registrering af arbejdstid. Det har fået rådgivningsvirksomheden til at udvikle en løsning til registrering af blandt andet overtid, hvor medarbejderen stempler ind, når arbejdsdagen starter.

- De kunder, som allerede bruger løsningen, oplevede tidligere en kaotisk proces omkring registrering af blandt andet overtid, og flere havde jævnligt uoverensstemmelser mellem medarbejdere og ledelse om, hvornår medarbejderen havde været på arbejde, siger Kim Alexander Jensen, der er digitaliseringsassistent ved Sagro i en pressemeddelelse.