Lyt til artiklen:

Tre nationale klassikere vinder mejeridyst

00:00
Hastighed: ???x
02:02

For andet år i træk løb det islandske mejeri MS. Selfossi og dets dessertskyr med mesterskabet i konsumkategorien under International Dairy Contest i MCH Messecenter Herning.

- Vi er meget stolte over at vinde, og over at vinde for andet år i træk. Vi har 1.000 års erfaring med skyr, og det kan man godt mærke. Det her er alles værk på mejeriet, så nu skal jeg i gang med at ringe hjem, siger Svend Jørgensen, der er produktionschef hos MS. Selfossi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Førstepladsen i de to øvrige kategorier - ost og smør - gik til en 60+ Danablu Øko fra Drøsbro Mejeri (Mammen Mejerierne) og en Lurpak Arabisk 500 gram - Smør 310 fra Holstebro Mejeri (Arla Foods).

rich-media-2
Drøsbro Mejeri vandt førstepladsen i kategorien ost. Foto: Mejeriforeningen/Tony Brøchner

Drøsbro Mejeri under Mammen Mejeri har tidlige vundet oste-kategorien. Alligevel kom 2023-mesterskabet, som dagens gode overraskelse for mejeristerne herfra.

- Vi er helt mundlamme. Det havde vi ikke set komme. Vi er meget beærede, overraskede og stolte. Æren tilfalder hele teamet, siger Martin Jensen, der er produktionschef hos Drøsbro Mejeri.

rich-media-3
Holstebro Mejeri fik førstepladsen i kategorien smør. Foto: Mejeriforeningen/Tony Brøchner

På Holstebro Mejeri ryger man ofte til tops i smørkategorien, men det gjorde ikke glæden mindre.

- Det er jo fantastisk at få lov til at vinde en pris for ens produkter. Det er den ultimative anerkendelse af det arbejde, der foregår ude på mejeriet. Det er vi bare super-super stolte af på Holstebro mejeri, siger mejerist, Søren Dalsgaard, fra Holstebro Mejeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cirka 1.000 produkter fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Tyskland og Rumænien deltog i dette års udgave af den traditionsrige konkurrence.

Smag på årets mejeridyst

Se også:

Smag på årets mejeridyst