Lyt til artiklen:

Ny Gemini-malkerobot

00:00
Hastighed: ???x
04:01

Boumatic Group, der består af mærkerne BouMatic og SAC introducerer den næste generation af Gemini-malkerobotte, det skriver de i en pressemeddelelse.

Den første generation af robot blev lanceret i 2011, og gennem årene er modellen blevet optimeret med nye fordele for at tage den til næste niveau. Derfor vil den nye malkerobot blive lanceret med navnet Gemini Up for at hjælpe med at styrke det nye præstationsniveau, der kan opnås for mælkeproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gemini Up er udviklet med fokus på den bedste malkning på markedet, ko komfort og reducering af energiforbruget. Ud over de velkendte Gemini-robotfunktioner, såsom påsætning bagfra samt det åbne design af robotmalkeboksen, indeholder opgraderingen en lang række nye funktioner.

Optimering af mælkens flow

En af de store opgraderinger i Gemini Up, er kapacitetsudnyttelsen af mælkeflowet, som er "hjertet" af malkerobotten, hvilket resulterer i væsentlig bedre malkning. Mælken strømmer nu fra hver patte ind i mælkeudskilleren med kortest mulig vej. De nye mælkerør har hver især en indvendig diameter på 19 millimeter, hvilket er uden fortilfælde på markedet, skriver Boumatic.

Dette fører til maksimal vakuumstabilitet og en kontinuerlig mælkestrøm uden forhindringer. Selv køer med de højeste mælkeydelser kan malkes optimalt i Gemini Up.

Gemini Up har desuden et lavere energiforbrug end forgængeren. Det skyldes primært den nye mekaniske cirkulationsvask, som bruger mindre vand ved en lavere temperatur. Vaskeaggregatet placeres i det udvendige teknikrum og er centreret i et system uanset antallet af malkerobotter på bedriften.

Så selv hvis en gård har mange robotter styrer én vaskeenhed alle rengøringsprocesserne. Det samme gælder for vakuumsystemet og buffertanken, hvor styringen nu er samlet i én enhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere Gemini Up malkerobotter kan tilsluttes til disse centrale styringsenheder. Det betyder, at systemet er modulopbygget og kan tilpasses alle slags konfigurationer, fra små familiebrug til store kommercielle bedrifter.

Kunstig intelligens

Gemini Up påsætter ifølge producenten malkekopperne hurtigt og præcist takket være implementering af "time of flight" kamera.

Kameraet er en 3D teknologi, der ser på yverbilleder indsamlet fra en bred vifte af køer, som er malket perfekt, og husker disse data til næste malkning via AI teknologi (kunstig intelligens). I sidste ende betyder det hurtigere påsætning og optimal malkning til gavn for køerne.

AI-systemet hjælper med løbende at justere viden om forskellige ko karakteristika såsom yver- og patte former, farver, hvilket fører til en hurtigere og mere pålidelig malkning.

- Fortsat udvikling og innovation er, hvad Boumatic Group repræsenterer. Vi arbejder altid på at optimere vores systemer, idet vi tager feedback fra vores kunder og forhandlere i betragtning. Denne nye malkerobot er grundigt testet, og vi mener, at den tilbyder
fremragende performance og ko komfort, siger Uwe Osthues, Chief Commercial Officer hos Boumatic, som suppleres af salgsdirektør hos SAF, Rik Schoenmaker

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er så mange nye funktionaliteter, at vi slet ikke kan fortælle om alle, siger Rik Schoenmaker, og fortsætter:

- Men en af de vigtigste fordele er, at vi nu kan tilbyde en komplet robotløsning til alle typer mælkeproducenter, fra små bedrifter til store kommercielle bedrifter med flere end 2000 køer. Hovedsageligt takket være de ovennævnte opgraderinger og det nyligt tilføjede Gemini MAX, Herd-malkesystem koncept. I dette system ledes en gruppe køer på faste tidspunkter til robotstalden.

rich-media-4
Robotten benytter blandt andet kunstig intelligens. Foto: Boumatic