Lyt til artiklen:

Ny robust og alsidig skårlægger fra SIP

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Den nye Disc HD 1000 D fra SIP kan nu udstyres med bånd til sammenlægning af skår på marken, det skriver producenten i en pressemeddelelse forud for Agritechnica 2023.

Skårlæggeren er desuden udstyret med teleskop til sideforskydning og tilpasning af skårbredden. Hver side af skårlæggeren kan udskydes med hele 51,5 centimeter takket være SIPs teleskopsystem, hvilket betyder, at skårbredden kan justeres fra 1,8 til 3,5 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Sip skårlæggerens hydrauliske teleskopsystem. Foto: Pressefoto

Skårlæggeren er udstyret med et hydro-pneumatisk aflastningssystem, som er et hydraulisk aflastningssystem til hver sidefløj. Aflastningssystemet kan nemt indstilles oppe fra kabinen for at regulere, hvor hårdt skårlæggeren skal have kontakt til jorden.

Den har desuden fået monteret et hydraulisk kollisionssystem, som i tilfælde af kollision trækker knivbjælken bagud og opad.

Skårlæggeren er udstyret med friktionskoblinger samt et system, som SIP kalder OMS (Online Monitoringsystem), et notifikationssystem, der konstant overvåger driften på maskinen og hjælper med at forhindre skader på knivbjælken, der kan opstå ved overbelastning.

rich-media-3
Knivbjælken og Crimper-fingre er i stål. Foto: Pressefoto

Skårlæggeren er udstyret med stål Crimper-fingre, der skal sikre, at græsset får et ordentlig knæk og dermed en hurtigere tørring af græsset.

Disc HD 1000 D vil være at finde på SIPs stand til Agritechnica 2023.