Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza i lollandsk hobbybesætning

00:00
Hastighed: ???x
01:37

En mindre fjerkræbesætning ved Sakskøbing med omkring 25 høns og ænder er ramt af fugleinfluenza. Det viser prøver, som Statens Serum Institut har analyseret for Fødevarestyrelsen, det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen afliver dyrene onsdag. Dels af hensyn til dyrevelfærden, dels for at begrænse risikoen for smittespredning. Fugleinfluenza smitter kun meget sjældent mennesker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zoner skal inddæmme smitte

Smitteudbruddet betyder, at Fødevarestyrelsen har oprettet en tre km beskyttelseszone samt en ti kilometer overvågningszone rundt om den smittede besætning. I begge zoner skal ejere af høns og andre fugle registrere deres fugle på landbrugsindberetning.dk.

I beskyttelseszonen er det blandt andet forbudt at afholde udstillinger med fugle, flytte fugle og produkter fra fugle indenfor og ind og ud af zonen, med mindre Fødevarestyrelsen har givet tilladelse, og fjerkræ og fugle skal beskyttes mod kontakt med vilde fugle.

I overvågningszonen er det blandt andet forbudt at sælge og flytte æg, høns og andre fugle, medmindre man får en særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen kan tidligst ophæve restriktionerne 30 dage efter, at aflivning af fuglene og desinfektion af den ramte ejendom er afsluttet.

Du kan se om du bor i en zone her