Lyt til artiklen:

Samtlige borgmestre inviteret til vandløbskonference

00:00
Hastighed: ???x
02:13

"Et vigtigt formål med vandløbskonferencen 2023 er at skabe dialog og netværk omkring afvandingens betydning for Danmark og det danske vandløbsmiljø, herunder de faktorer der her spiller ind for landmænd, myndigheder og halvoffentlige organisationer. I denne ånd inviterer Bæredygtigt Landbrug og Danske Vandløb alle interessentgrupper omkring de danske vandløb til at deltage".

Sådan lyder det i et brev, som Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær har sendt til samtlige 98 danske kommuner - i anledning af den vandløbskonference, som foreningen står bag i Messe C Fredericia onsdag den 22. november, det skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både den enkelte kommunes borgmester, kommunaldirektør, formanden for teknik- og miljøudvalget samt chefen for Teknik & Miljø kan - uden beregning - deltage i konferencen, der vil have fokus på oplysning og debat.

- Vi glæder os til at byde indenfor i det lokale messecenter, hvor både landmænd, myndighedsrepræsentanter og andre interessenter er velkomne, fortæller Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz, som bliver moderator på konferencen.

- Megen vandløbsdebat handler om hensynet til naturen eller miljøforhold i øvrigt, uden at lodsejernes vinkel er tilstrækkeligt respekteret. Vi vil gerne sætte lup på afvandingsevnen - og vel at mærke vise, at den skam sagtens kan gå hånd i hånd med natur og miljø, tilføjer han.

Udover Bæredygtigt Landbrugs chefjurist deltager blandt andre formand Helge Danneskiold-Samsøe fra Danske Vandløb samt Miljøstyrelsens kontorchefer Peter Kaarup og Jane Hansen, professorerne Peter Pagh og Torben Larsen samt ph.d. i jura, lektor Lasse Baaner, i konferencen.

Her vil man blandt andet kunne blive klogere på henholdsvis Danmarks og EU's roller i relation til klimatilpasning, Miljøstyrelsens og kommunernes ansvarsområder indenfor vandløb samt betydningen af de forskellige regulativtyper.