Lyt til artiklen:

Gjorslev Gods lægger jord til Store Frødag 2024

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Forberedelserne til en ny Store Frødag er i fuld gang. Om præcis 12 måneder den 19. september 2024 holdes frøavlens helt store faglige dag af Østdansk Landboforening og i tæt samarbejde med Gjorslev Gods på Stevns.

Planteavlschef i Østdansk Landboforening, Julie Torp-Thomsen, beretter, at forberedelserne allerede nu er i fuld gang til den store fagdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På marker rundt om Gjorslev Gods har vi allerede udlagt forsøgsparceller, som vi viser frem og fortæller om på dagen. Efter en udfordrende vækstsæson og høst har vi nu gjort status, og kan heldigvis se, at planen for forsøgsparceller og demonstrationer ser ud til at holde. I de fantastiske rammer omkring godset kan de besøgende således både opleve forsøg, demonstrationer, planteforædling og møde eksperter fra frøvirksomheder, forskere, konsulenter med videre. Ligesom tidligere kommer der også faglige indlæg i Speakers Corner samt udstillerstande med maskiner og udstyr, leverandører af øvrige løsninger indenfor græsfrøproduktion såvel som særlige proteinafgrøder, siger Julie Torp-Thomsen.

Henrik Nordgaard som er konstitueret bestyrelsesformand i Østdansk Landboforening supplerer.

- Store Frødag er dagen, hvor gæsterne kan få den sidste nye viden om optimering af frøavl og frøproduktion. I 2024 afholder vi arrangementet for tredje gang - for hvis ikke alt det nyeste indenfor frøavl skal fremvises og formidles her på Stevns, hvor netop græsfrø har landets nok mest gunstige forhold, og største koncentration af frøavlere, hvor så?

- Hver Store Frødag har sit eget tema. Vores mål at dele viden, som kan være med til at give forbedringer hos den enkelte bedrift, og dermed være med til at styrke Danmarks markedsposition for græsfrø rundt omkring i verdenen. I år er temaet efterbehandling og af hensyn til demonstrationerne er datoen lagt september, siger Julie Torp-Thomsen.

Store Frødag 2024 foregår på Gjorslev Gods på Stevns kl. 10-16 d. 19. september 2024. De er gratis adgang, men tilmelding er nødvendig. Besøgende fra hele Danmark såvel som Sverige og Norge er velkomne, ligesom man er velkommen til at henvende sig for nærmere aftale om deltagelse med fagligt indlæg, maskindemonstration og / eller udstillerstand.