Abonnementsartikel

En række danske landmænd og investorer har med deres fælles selskab, Agripo, tabt millioner af kroner på svineproduktion i Rusland. Sidste års resultat endte med et underskud meget tæt på 22 millioner kroner. Det skriver Børsen.

Selskabet, der har til formål at drive et komplet svinebrug med 2.500 hektar tæt ved Moskva. Bruget består af 800 søer og sen slagtesvineproduktion, som i 2007 var under halvdelen af det forventede. Det er her den primære forklaring på det store underskud skal findes, og den lave produktion skyldtes et udbrud af diarré blandt smågrisene, som man stadig kæmper med at kurere ved en lang proces, hvor man forsøger at immunisere hele besætningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til trods for underskuddet, er der ifølge selskabets direktør stadig fuld opbakning til projektet i ejerkredsen.

- Alle tror på fremtiden. Det har kostet os mange penge, men der er fuld opbakning fra aktionærkredsen, og det er vi utrolig glade for, siger Torben Thomsen, der er administrerende direktør for Agripo.

Udover sygdomsproblemerne i besætningen er man også stødt på vanskelligheder i forbindelse med sidste års høst og muligvis også dette års. Det har fået selskabet til at revidere den oprindelige målsætning om overskud efter 10 år fra projektets begyndelse i 2003. Målsætningen er nu 15 år.

- Jeg anser det som en fantastisk god, men langsigtet investering. Der har været nogle bump på vejen, og vi har været hårdt ramt i 2007. Men vi ser kraftige forbedringer allerede nu, så jeg er meget komfortabel med min aktiepost, lyder det fra L’easy-milliardæren Niels Thorborg, der altså er blandt investorerne.

En lev, russisk egenproduktion af svinekød samt en stigende fødevareefterspørgsel i landet, taler for, at projektet kan få succes.