Abonnementsartikel

Gær virker til danske malkekøer. Udvalget af gærprodukter er stort, og vælger du den rigtige løsning, ud fra fodring og vommens kondition, reagerer køerne positivt. Der ses typisk effekt på vomstabilitet, ydelse og fodereffektivitet.

Kvæginfo 2403 konkluderer i en artikel under overskriften "Gær til malkekøer skuffer under danske produktionsforhold", at to testede gærprodukter ikke har effekt på mælkeproduktionen, men lille effekt på energiudnyttelse. Årsagen til den manglende effekt skyldes måske danske fodringsforhold.

Desværre skærer overskriften umiddelbart alle gærtyper over en kam, og derfor rammes de gærprodukter også, der ikke har været med i forsøget. Blandt de uafprøvede gærprodukter er der selvfølgelig også produkter, der viser positive resultater i fodringskombinationen med græs og rapsprodukter (figur 1).

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.