Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Johannes Sørensens vej fra importør til producent
Året var 1978.
Johs. Sørensen havde tidligere været maskiningeniør på Dronningborg fabrikken og sælger ved Hørlyck og Kongsted Maskinfabrik.
Johs. Sørensen skulle efter bruddet med Hørlyck, søge nye græsgange. Han brugte det næste årstid på at tynde ud og rydde op i sin svogers skov, ligesom han også brugte tiden på at besøge nogle af sine gamle kontakter fra Dronningborg Fabrikken.
I den forbindelse sad han over en kop kaffe med Bertel Høj fra tørrecentralen Alfax.

- Nu ved jeg, hvad du skal lave. Du skal sælge Champion Snittere i Danmark, lød det fra Bertel Høj til Johs. Sørensen.
Som sagt som gjort. Nogle uger efter kom der brev fra producenten i USA. De mødtes og aftalte med Johs. Sørensen, at han skulle sælge Champion i Danmark.
Raketstart med støtte fra EF
Scan Champ A/S fik en start, der mindede om en raket på en månemission, takket være støtte fra EF til at holde liv i alle tørrecentraler. Dette gjorde, at de kunne låne penge billigt fra EF til at modernisere. Allerede året efter havde han solgt 5-6 grønthøstere.

- Svær fuelolie er noget, der skal varmes op. Og hvis man spilder det, eller det bliver koldt, er det næsten umenneskeligt arbejde at få det ryddet op, siger han.
Johs. er en mand, der holder sine ord. Så da Champion-fabrikken i 1987 fortalte ham, på en forretningsrejse til Minnesota, at de ikke længere ville producere til ham, var gode råd dyre. Johannes fik lov at tage tegningerne med hjem, mod at han betalte royalties til fabrikken for hver produceret grønthøster og skårlægger.
Som sagt, så gjort. Nu skulle han bare finde folk og lokaler, så han kunne holde, hvad han havde lovet.
En af de første udfordringer han stod overfor, var, at tegningerne ikke kunne bruges, fordi målene var i tommer.
Men hør meget mere om Johannes Sørensens rejse indenfor tørreindustrien i podcastserien "Maskinstationen".