Abonnementsartikel

Det er tid til at få styr på, om din jord har brug for et eftersyn. Med GPS-udstyr og analyser af din jord, kan du klarlægge markens behov for næringsstoffer og kalk.

Her efter høst er det igen tid til at få udtaget jordprøver. Hvordan var dit høstudbytte, opdagede du områder med dårlig vækst, og hvad er mon årsagen? For at bibeholde og sikre dit udbytte fremadrettet er det vigtigt at vedligeholde jordens næringsstofstilstand.

- Det kan være fristende at udskyde udtagning af jordprøver eller kalkning for at spare penge, når afgrødepriserne er lave, men det er en rigtig dårlig ide. Udgiften er større for ikke at nævne tiden, som det tager at genoprette næringsstofbalancer i forhold til løbende at sørge for vedligehold, siger planteavlskonsulent Bodil L. Christoffersen fra LMO.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.