Lyt til artiklen:

Spanske svineslagterier får kameraovervågning døgnet rundt

00:00
Hastighed: ???x
01:09

Abonnementsartikel

De spanske forbrugere kræver indblik i, hvordan deres fødevarer produceres. Nu har den spansk regeringen besluttet døgnovervågning af slagteprocessen.

Spanien indfører sidst i august lov om tvungen kamera overvågning på slagterier. Internationale nyhedsmedier rapporterer, at Spaniens parlament har vedtaget en lov, der betyder tvungen kamera overvågning på spanske slagterier, der slagter grise og fjerkræ, skriver L&F Markedsnyt.

Den spanske regering giver som begrundelse for den nye lovgivning at der er en voksende offentlig bekymring om dyrevelfærden i landet og en øget interesse fra forbrugersiden omkring de forhold, hvorunder fødevarer produceres.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lovgivningen betyder, at slagterierne skal have videoovervågning over alle områder på slagteriet, hvor der er levende dyr, herunder indkomne transporter, drivgange samt bedøvelse og stikning/afblødning.

Den nye lov træder i kraft for de større slagterier her sidst i august. Mindre slagterier for et år til at indføre overvågningen, skriver Markedsnyt.