Lyt til artiklen:

Færre færgeafgange til øer presser landmænd

00:00
Hastighed: ???x
01:21

Lolland Kommune har planer om at skære i færgedriften til Fejø, Femø og Askø, der ligger i Smålandsfarvandet, nord for Lolland, og det får store konsekvenser for øernes landmænd. Det skriver TV2 Øst.

- Jeg holder op med at lave mælk, hvis det her bliver ved. Det har jeg besluttet mig for, så gider jeg ikke at bøvle med det mere, siger Flemming Jensen fra Femø, der producerer 800 tons mælk om året til TV-stationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christian Rasmussen, driver landbrug på Askø sammen med sin far, og mener, at de færre færgeafgange vil være ødelæggende for dem.

- Maskinerne er så store, at de fylder det meste af færgen. Hvis vi kun får fire afgange om dagen, og vi ikke ved, om vi kan komme med eller overhovedet booke en plads, så kan det blive stort set umuligt at få dyrket afgrøderne ordentligt og optimalt, siger Christian Rasmussen til TV2 Øst.

Planen er at halvere antallet af afgange fra Askø alle dage og til Femø i weekenderne. Årsagen til nedskæringerne er, at der skal findes penge på budgettet til af finansiere en ny elfærge.