Lyt til artiklen:

Dansk eksportfremstød på Agritechnica

00:00
Hastighed: ???x
02:44

En fælles stand med flere danske eksportvirksomheder får plads i den såkaldte Smart Farming-hal - hal 9 - på Agtritechnica.

Foreløbig er fem danske virksomheder tilmeldt, og ifølge Danish Exports er der plads til flere - sandsynligvis yderligere fem danske virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hallens udstillere er fortrinsvis tech-virksomheder, men det begrænser ikke deltagerne på den danske stand til udelukkende at omfatte tech-virksomheder.

- Vi har plads til alle, så længe de ikke har brug for plads til meget store maskiner, siger Brian Boelt fra Danish Export. Han er ansvarlig for Danish Exports fælles stand på Agritechnica - Pavillion of Denmark.

Han fortæller, at Danish Export lige nu er i fuld gang med at få flere danske virksomheder med på fællesstanden for at hjælpe dem med eksponering i udlandet. Og målgruppen er meget bred.

- Vi er åbne for alle, uanset om man er underleverandør, der søger kontakt med samarbejdspartnere eller man henvender sig direkte til primærlandmændene, siger Brian Boelt.

Udenrigsministeriet støtter

Han gør opmærksom på, at deltagelse ikke kræver medlemskab af Danish Export, og at deltagelse støttes af Udenrigsministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Støtten er den såkaldte De minimis-støtte, som maksimalt kan udgøre 200.000 euro over tre år og maksimalt 50.000 kroner pr. gang, man modtager støtte, så forudsætningen for støtte til at deltage på standen er, at man kan holde sig inden for disse rammer, siger Brian Boelt.

På den danske eksportstand på Agritechnica ser Brian Boelt gerne en forskelligartet udstillerskare.

Typisk råder de danske udstillere på standen over et areal på mellem ni og 12 kvadratmeter.

- Men vi har udstillere, som nøjes med tre kvadratmeter, og i år udstiller Agrointelli og har 27 kvadratmeter på fællesstanden, fordi virksomheden kommer med en robot, fortæller Brian Boelt.

Fællesskab

Brian Boelt fremhæver, at Danish Export både understøtter fællesskabet og det sociale samvær mellem udstillerne på fællesstanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi står under samme flag og holder en fælles linje. Når man er en del af den danske fællestand så får man en turn-key løsning, hvor der er mulighed for at tilkøbe print på væggene, så udtrykket bliver så ensartet som muligt, med mulighed for at udstillerne selv kan sætte deres personlige præg på deres område, siger Brian Boelt.

Og han tilføjer, at den fælles stand også rummer et stort fællesområde samt et depotrum, som er til fri afbenyttelse for virksomhederne.