Abonnementsartikel

Internationale analyser af en lang række videnskabelige artikler viser, at det gennemsnitlige udbytte i økologisk planteavl ligger 20-25 procent under det tilsvarende udbytte i konventionelt planteavl. På tilsvarende måde viser undersøgelser over de økologiske udbytter i dansk planteavl i perioden 2000-12 et mindre udbytte på cirka 30 procent. Udbytteforskellen er svagt reduceret i perioden. Udbytteforskellene varierer betydeligt i forhold til afgrødetype og fra år til år med mere.

Der er et vedvarende pres på planteavlen for at hæve høstudbytterne - både for at sikre konkurrenceevnen og for fremover at kunne brødføde en stadig stigende befolkning. Det stiller store udfordringer til planteavlen verden over - både den konventionelle og den økologiske. I første omgang er det vigtigt at få belyst, om der er væsentlige udbytteforskelle mellem økologisk og konventionelt planteavl, hvor store de i givet fald er, og om der er væsentlige forskelle med hensyn til afgrøder, geografi, driftsledelse, driftsform med mere.

Baggrund for sammenligninger

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.