Lyt til artiklen:

Zoetis lancerer ren PVC2-vaccine

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Circomax er den første rene PCV2-vaccine fra Zoetis, og indeholder to genotyper af sygdommen, PCV2a og PCV2b. Indtil nu har det kun været muligt at få dén kombination sammen med mycoplasma i vaccinen Circomac Myco, idet øvrige, markedsførte vacciner er baseret på PCV2a udelukkende. Det skriver Zoetis i en pressemeddelelse.

PCV2-virus forandrer sig konstant. Oprindeligt var PCVa den hyppigste type og den, der er indeholdt i de nuværende vacciner. Virus muterede herefter til PCV2b og videre til PCV2d, som i dag er den mest udbredte genotype 1 . Ifølge Professor Heiko Nathues fra Universitetet i Bern "har PCV2 en af de højeste mutationsrater blandt DNA-virus. Genotype PCV2b og PCV2d tilhører samme cluster og er fylogenetisk nært beslægtede".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Zoetis har vaccinen med de to genotyper vist sig at yde god beskyttelse.

- Med Circomax lancerer vi endnu en moderne og opdateret PCV2-vaccine, som er et rigtig godt match mod de PCV2-genotyper vi aktuelt ser i Danmark. Studier af SEGES , og andre, viser nemlig at genotype b og d nu er de dominerende genotyper og at genotype a, som alle eksisterende vacciner er baseret på, ikke længere påvises i Danmark. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde mycoplasma-frie besætninger samme beskyttelse mod PCV2-virus som vi hidtil har tilbudt mycoplasma-positive besætninger med storebroderen Circomax Myco, siger Jakob Bagger - Business Unit Head i Zoetis.