Abonnementsartikel

I et afsluttet ErhvervsPhD-studie er det blevet undersøgt, hvorvidt det er muligt at bruge drøvtygningsmålinger i robotbesætninger til at styre kraftfodertildelingen til køer i tidlig laktation.

Køer i tidlig laktation gennemgår store fysiologiske og metaboliske ændringer i perioden omkring kælvning. Perioden er forbundet med risiko for udvikling af sygdomme, som både påvirker koens velfærd og produktivitet. For at undgå dette er det altafgørende, at fodringen tilpasses koens behov.

Allerede to dage efter kælvning er koens energibehov næsten fordoblet i forhold til to dage før kælvning. Det skyldes den drastiske stigning i mælkeydelsen, og det medfører, at koen skal øge energioptaget væsentligt for at imødekomme det stigende energibehov til mælkeproduktionen. Foderet skal derfor sammensættes således, at behovet for blandt andet strukturgivende fibre og energi tilgodeses.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.