Abonnementsartikel

Sojapriserne har fået en over nakken. Det startede for alvor i begyndelsen af juli, og måske er det langt om længe ved at give sojapriser, som den danske landmand nærmest har glemt var mulige.

Der er flere årsager til prisfaldet i soja, som har ramt de nære terminer og de lange terminer samtidig. Prisfaldet på de nære terminer skyldes, at markedet troede, at beholdningerne af soja i USA var langt lavere, end det viste sig at være. Efter man i den kvartalsvise lagerrapport havde spurgte over 80.000 landmænd, foderstoffer og oliemøller med videre om, hvor meget soja de havde på lager. Årsagen til prisfaldet på de lange terminer, det vil sige ny høst-terminerne fra december og frem, var, at arealet med soja blev noget større, end markedet havde forventet.

Hvorfor blev markedet snydt?

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.