Abonnementsartikel

25-årige Karsten Thyssen, Toftlund har netop købt 110 hektar jord og han satser på stivelseskartofler. Branchen er innovativ og udvikler nye ingredienser til fødevareindustrien - den vækstbølge vil han gerne ride med på, og melfabrikken giver billige 5-årige lån til leveringsrettighederne.

Karsten Thyssen har afsluttet sin uddannelse som virksomhedsleder på Gråsten Landbrugsskole, og mens han venter på et glidende generationsskifte, og at forældrene træder helt tilbage, har han selv købt en 110 hektar stor ejendom tæt på barndomshjemmet. Lige som forældrene vil han satse på stivelseskartofler. Andelskartoffelfabrikken Sønderjylland (AKS) ønsker at udvide produktionen, og lokker nye især unge landmænd med billige 5-årige lån til opkøb af leveringsrettigheder, idet generationsskiftet ligesom i det øvrige landbrug, er et problem.

- Mine forældre driver en 550 hektar stor ejendom med slagtesvin, stivelseskartofler og korn, som jeg engang skal overtage, men de er kun 54 år, så det varer en del år endnu. Da jeg forventer, at det på sigt er klogest at udvide bedriften, kan jeg lige så godt komme i gang med opkøb af jord, før jeg selv stifter familie, forklarer Karsten Thyssen, da vi møder ham på forældrenes gård, hvor han er ansat.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.