Lyt til artiklen:

Rådgiver anbefaler landbrugsvirksomheder at oprette en bestyrelse

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

En rådgiver opfordrer landbrugsvirksomheder til at oprette en bestyrelse, da det kan give gevinst med professionel sparring.

For mange landbrugsvirksomheder vil der være en gevinst at hente i en bestyrelse eller i et advisory board. Det mener Kurt Skovsted, der er virksomhedsrådgiver.

- Man skal ikke have hjælp udefra til at styre driften, herunder hvordan dyrene skal passes. Det handler om at hente inspiration og støtte ind til de mere strategiske opgaver. Det kan være sparring til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads, hvordan man henter finansiering eller i forhold til at arbejde med ESG og klima, så det bliver vendt fra hadeord til noget positivt for virksomheden og ikke mindst for ejerlederen, siger Kurt Skovsted i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at det ikke er så relevant, at medlemmerne er fagnørder.

Rådgiver: Kriseramte landbrug bør overveje at skifte grise ud med solceller

Se også:

Rådgiver: Kriseramte landbrug bør overveje at skifte grise ud med solceller

- Driver du en forretning med 50 til 80 millioner kroner i omsætning, så er det dumt ikke at have folk at spille bold med. Og her skal du ikke gå til dine nærmeste. Hvis der ikke er folk, der stiller de irriterende spørgsmål, så udvikler man sig ikke. Der skal hjælp til at holde fokus, og er der styr på, hvor pengene tjenes, eller skal vi undgå at lave for meget af det andet, vi ikke tjener nok på, lyder det gode råd fra Kurt Skovsted.

Han påpeger, at det er vigtigt at huske, at det er bestyrelsen, der sætter målet, men gårdejerne, der skal sørge for, at det bliver gjort.