Fire mennesker er angiveligt døde af MRSA, som medierne meget snedigt har omdøbt til svinebakterien. Sundhedsstyrelsen har tilbageholdt oplysninger for politikere og befolkningen om disse dødsfald, og nu har svenskerne også fortalt, at de har mindst 20, der er smittede med den frygtede danske svinebakterie. Der er historier nok, og medierne svælger i dem og i Hans Jørgen Kolmos og hans alarmerende udtalelser.

Hver gang, jeg kommer til endnu en historie, tænker jeg, hvorfor er der ikke nogle fra erhvervet, som går journalisterne i rette og breder historien ud. Lige nu fremstår historien som en sandhed. Hvorfor bidrager I ikke med noget mere saglighed til debatten? Lige nu løber kritikerne frit af sted med argumenter om forbrug af antibiotika uden grund, og at landmænd er ligeglade med andres sundhed og kun tænker med pengepungen. Hvor er I henne?

Artiklen fortsætter efter annoncen

I bilen på vej hjem fra arbejde hørte jeg Per Clausen fra Enhedslisten udtale, at han havde fornemmelsen af, at landbruget og sundhedsstyrelsen forsøger at fortie sagen og tale den ned. En lige højre til landbruget, som igen kan fremstå som skurkene, der krampagtigt forsøger at skjule sandheden for befolkningen med den underforståelse, at de, der fortier noget, gemmer på noget slemt. Det er simpelthen for lette stik at tage hjem for personer som Per Clausen og Hans Jørgen Kolmos, når hele branchen ihærdigt forsøger at stikke hovedet i jorden.

Jeg ved ikke, om sandheden er, at de faresignaler, som medierne og Hans Jørgen Kolmos udsender, er virkeligheden. Står det så slemt til, og er branchen bare krøbet i skjul for at få pusten, inden det for alvor går i gang. Jeg ved det ikke, og måske ved branchen det heller ikke. Min påstand er bare, at hvis vi gemmer os i stedet for at indgå i dialogen, så ender vi med endnu flere restriktioner og endnu et hak i vores image.

Husk at du som abonnent altid kan læse artiklerne på www.hyo.dk. Her har du desuden mulighed for at kommentere den enkelte artikel. For at læse artiklerne kræves et log-in. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer. ?