Lyt til artiklen:

Bøde til landets ældste andelsmejeri efter kontrolbesøg

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

Barrit Mejeri, der er landets ældste andelsmejerier, har fået en bøde på 10.000 kroner på grund af manglende vedligeholdelse i produktionen.

Fødevarestyrelsen har været på ekstra kontrol hos andelsmejeriet Barrit Mejeri, der holder til ved Juelsminde i Østjylland.

Allerede i februar indskærpede styrelsen, at lokalerne, hvor der er fødevarer, skal holdes i god stand. I slutningen af marts blev der fulgt op, og igen fik det lille mejeri, der producerer flødeost, en indskærpelse om, at lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes i god stand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu har virksomheden så fået en både på 10.000 kroner.

- I skummesal ses der ved pladevarmeveksler klinkebelægning med manglende fuger, ituslåede klinker med løse skår og sort belægning ved gulv. Der ses hul i væg ved rørføring, hvori der ses snavs og skimmelvækst, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten fra det seneste besøg.

Besøg på et af Danmarks ældste andelsmejerier

Se også:

Besøg på et af Danmarks ældste andelsmejerier

Ifølge rapporten er Barrit Mejeri enige i kritikken.

- Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vi har lavet nogle løsninger, og er enige i at området ved pladevarmeveksleren ikke er udført tilstrækkeligt, står der i rapporten.

Styrelsen oplyser også, at muren på kølelageret er løs og hullet, og der derfor ligger murbrokker og støv i overgangen mellem gulv og væg. Her har mejeriet sat træplader op og fuget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Barrit Mejeri ved Juelsminde blev etableret i 1887 og er af de få selvstændige andelsmejerier, der er tilbage i Danmark. De syv ansatte producerer 700 til 900 tons ost årligt.