Lyt til artiklen:

Restproduktion fra slagteri bliver til kvalitetsprodukter

00:00
Hastighed: ???x
01:13

Abonnementsartikel

I et samarbejde om at reducere madspild har Grambogård og Reduced omdannet restproduktion fra Grambogårds slagteri til kvalitetsprodukter.

For at undgå madspild bliver restproduktionen på Grambogårds slagteri som noget nyt brugt til at lave fonder.

Den fynske virksomhed har i samarbejde med den københavnske virksomhed Reduced udviklet flere kvalitetsfonder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er stolte af vores samarbejde med Reduced, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse, siger Niels Beier, der er direktør hos Grambogård i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Der er blevet udviklet fire nye fonder af restproduktionen fra slagteriet. Foto: Dagrofa

Ved at udnytte teknologien og smagsekspertisen hos Reduced samt en kulinarisk udvikling med assistance fra Dagrofa Foodservice er der indtil videre skabt fire fonder. Det er en demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris.

Produkterne er sat til salg primo juni 2023 og kan købes gennem Dagrofa Foodservice.

rich-media-3
Grambogård og Reduced har indgået et samarbejde om at fremstille kvalitetsfonder ud fra et ønske om at forebygge madspild. På billedet ses Karsten Bøttker (tv.), kok og konceptchef i Dagrofa Foodservice, William Anton Lauf Olsen, Co-Founder af Reduced Niels Skovby Jørgensen, CCO i Reduced og Niels Beier, direktør på Grambogård. Foto: Dagrofa