Vejret er et af de emner, alle kan tale med om, men det er også et forhold, vi bliver nødt til at se som en medspiller. At se det som en modspiller vil være at gå ind i en kamp, som er tabt på forhånd.

Men kan man så vende den periode, vi oplever med tørke, til noget positivt? Måske ikke i forhold til det aktuelle udbytte. Men vi kan bruge afgrødernes tilstand lige nu til at konstatere, om det, vi har gjort forud er gjort godt nok - altså helt tilbage fra jordbearbejdning, såbedstilberedning, såningen og efterfølgende plantepleje. Eller vi kan begynde at tænke anderledes i vores måde at forholde os til vejret og de ekstremer, vi til tider kan opleve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være en ændret praksis i den måde, hvorpå vi behandler jorden, så den er bedre gearet til at modstå de forskellige forhold. Det betyder, at vi nok skal have endnu mere fokus på organisk materiale i jorden, minimal jordbearbejdning, afgrødevalg og sædskifte.

Husk at du som abonnent altid kan læse artiklerne på www.agrologisk.dk. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer. ?