Lyt til artiklen:

Bornholmske slagteriarbejdere får hjælp af lokale svineproducenter

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Danish Crown på Bornholm havde varslet lukkedage efter lavere tilgang af slagtesvin. Slagteriarbejderne kunne på den baggrund se frem til at blive hjemsendt på dagpenge. Men i sidste øjeblik kom de lokale svineproducenter slagteriet til hjælp med en økonomisk håndsrækning.

Det var midt i det planlægningsarbejde med arbejdsfordeling, at en økonomisk løsning blev bragt på bordet af en svineproducent. Ved fælles indsats blev en ordning skruet sammen, hvor svineproducenterne i alt dækker løntab for samlet op til 1,7 millioner kroner, når slagteriet har lukkedage.

- Jeg er ret imponeret over det og er stolt af, at vi igen kan finde løsninger på Bornholm og bibeholde arbejdspladser og kolleger, siger Thomas L. W. Hansen og henviser til 2014, hvor medarbejderne på slagteriet og de lokale svineproducenter stod sammen om at redde slagteriet fra lukning, skriver Fagbladet NNF.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mange bornholmske slagteriarbejdere blev meget påvirket, da de blev overrakt nyheden om en økonomisk håndsrækning fra de lokale svineproducenter, skriver fagbladet.

Baggrunden for nedgangen i slagtningerne skyldes, at de lokale svineproducenter forsøger at komme virussen PRRS til livs og eksporterer derfor flere levende smågrise end normalt - grise der ikke ender som slagtegrise på Bornholm.