Lyt til artiklen:

Lars fejrer 25 år hos Fasterholt: Jeg har det bedst med at få beskidte hænder

00:00
Hastighed: ???x
05:14

For 25 år siden satte Lars Ingstrup Christensen sig ind i sin bil og kørte mod Brande fra sin hjemby Randers. Han og hans kone skulle flytte de omkring 100 kilometer fra Kronjylland til Midtjylland, fordi hun havde fået arbejde. Lars Ingstrup Christensen så ikke noget i vejen for at flytte med, som han selv siger det:

- Jeg slog op i fagbogen, tog en fridag fra arbejdet i Randers, og så kørte jeg mod Brande, landede her og fik arbejde, forklarer Lars Ingstrup Christensen om dengang han faldt over Fasterholt Maskinfabrik A/S i Kraks oversigt over maskinfabrikker kendt som fagbogen, det skriver maskinfabrikken i en pressemeddelelse i anledning af Lars Ingstrup Christensens 25-års jubilæum på stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På værkstedet er de flere, der har holdt ved lige så længe som Lars Ingstrup Christensen. Det gode kollegaskab er nemlig én af de ting, der giver ham glæden ved at gå på arbejde.

En anden glæde ved jobbet er udfordringerne med at producere helt nye typer af reservedele:

- Jeg går jo og får beskidte hænder, og det har jeg det bedst med. Det, der er mest spændende, er at lave nye dele til kunder udefra fortæller han.

Han har arbejdet og har skullet vaske olie af hænderne på maskinfabrikken siden 1998 og fejrer i år 25-års jubilæum som maskinarbejder, også kendt som industriteknikker, hos Fasterholt Maskinfabrik A/S.

Maskiner, der ikke kan slides op

På fabrikken producerer de vandingsmaskiner til primært landbrugsvirksomheder. Fasterholts vandingsmaskiner er kendt for deres holdbarhed, og er anerkendt som en af de førende aktører inden for vanding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er klart, min hovedopgave er at lave den almindelige produktion, som vi gør til dagligt. Det var det også til at begynde med, men virksomheden har udviklet sig, og det har mine opgaver også. Det er altid fedt, når en af de lokale storkunder kommer med dele som skal fremstilles, som ikke lige har med vandingsmaskiner at gøre, det giver en god afveksling, siger Lars Ingstrup Christensen.

Virksomheden er grundlagt i 1958 og har siden udvidet med produktion af maskiner inden for betonudlægning samt reservedele til industri. Den allerførste Fasterholt maskine var en ombygget Fergusontraktor, og producenten har altid haft fokus på, at maskinerne skal kunne holde i mange år, fortæller administrerende direktør Rikke Kjær Pedersen.

- Vi har stor fokus på hvert enkelt led i produktionen, simpelthen fordi det giver bedre maskiner, og det betyder også, at hver enkelte medarbejders bidrag til en maskine faktisk har stor indflydelse på det færdige produkt, siger hun og fortsætter:

- Derfor er jeg særligt taknemmelig for medarbejdere som Lars, der har været en del af virksomheden i 25 år, og som dermed har været en del af at skabe den kvalitet og det gode omdømme, som Fasterholt har som maskinproducent. Det er medarbejdere som ham, der gør, at vi er den virksomhed, vi er, siger Rikke Kjær Pedersen.

rich-media-3
-Lars er en utrolig vellidt kollega, som er god til at tage hånd om lærlingene i afdelingen. Han er altid i godt humør, og det smitter naturligt af på kollegerne, siger administrerende direktør Rikke Kjær Pedersen. Foto: Fasterholt Maskinfabrik A/S.Billede.

Værkstedhumor og motorcykler

Lars Ingstrup Christensen og hans kone har ikke fortrudt skiftet fra Randers. De blev glade for at bo i Brande, han blev glad for sin stilling ved Fasterholt Maskinfabrik, og senere kom der to børn til, som nu er 14 og 18 år. Det var egentlig nemt at falde til, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dengang jeg kom til, fandt jeg ud af, der var mange ansat på min alder, som havde motorcykel, og så måtte jeg ud at købe en motorcykel, fortæller han kækt.

- Det gav et fællesskab, og dengang, før vi stiftede familie, så sås vi jo mere i vores fritid, end vi gør nu. Det var en rigtig god måde at komme ind på kollegaerne.

Motorcyklen er solgt nu, men kollegaskabet er det samme. Det gode kollegaskab i afdelingen kan Rikke Kjær Pedersen bestemt genkende.

- Lars er en utrolig vellidt kollega, som er god til at tage hånd om lærlingene i afdelingen. Han er altid i godt humør, og det smitter naturligt af på kollegerne, fortæller Rikke Kjær Pedersen.

Lars Ingstrup stemmer i:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er rigtig glad for at være her, der er ingen, som jeg ikke kan snakke med. Jeg er udadvendt, her er gode muligheder for at snakke sammen, og vi har en god omgangstone med hinanden. Og så skal man kunne tage noget røg - vi har en god jargon, siger Lars Ingstrup Christensen med et grin.

Efter 25 år er han godt tilfreds med jobbet, men han ved ikke hvad fremtiden bringer:

- Jobbet har altid fungeret godt med mit familieliv, men nu er børnene blevet teenagere, så de er jo ikke afhængige af mig mere, det giver mig friheden til at lave noget andet og noget mere, men jeg er nu også glad for min stilling, som den er.

Fasterholt Maskinfabrik A/S fejrer jubilæet for kollegaer og familie på arbejdspladsen.

rich-media-6
Lars Ingstrup Christensen i produktionen på Fasterholt Maskinfabrik. Her står han for produktionen af nye emner til blandt andet vandingsmaskiner. Foto: Fasterholt Maskinfabrik A/S.