Lyt til artiklen:

Kinesere forsøger at redde oversvømmet hvede

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Det kinesiske landbrugsministerium sætter alle kræfter ind på at redde oversvømmet hvede.

Den kinesiske provins Henan tegnede sig i høsten 2021 for 28 procent af Kinas 137 millioner ton store hvedehøst, og i år regnede kineserne med at få en stor høst i hus. Men kraftig regn har oversvømmet store områder med moden hvede, det skriver Reuters

Oversvømmelserne har fået det kinesiske landbrugsministerium til at sætte alle kræfter ind på at få ledt vandet bort og høstet og tørret hveden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der skal blandt andet mobiliseres så meget udstyr til tørring som muligt, og ministeriet anbefaler lokale myndigheder at "bruge alle pladser, som for eksempel torve og legepladser samt private for- og baghaver", til at tørre hveden, så spiring og mug undgås.

En del hvede er allerede spiret, og flere opkøbere køber den spirede hvede til mellem 980 og 1200 kroner pr. ton - halv pris i forhold til normalen. Samtidig faldt spotprisen i Zhengzhou med 1,5 procent til 2600 kroner pr. ton på grund af den dårlige kvalitet af udbuddet.

Myndighederne har opfordret til at man indkøber den spirede afgrøde til foder eller industriformål, og sikrer at det ikke går til human konsum.

Hvad oversvømmelserne betyder for den forventede høst er endnu for tidligt at sige.