Lyt til artiklen:

Sjette uge uden stigning

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Temperaturerne stiger hurtigt over hele Europa, og vejret er gået fra råkoldt forår til rigtig god sommer. Derfor er grillen blevet fundet frem, og det giver nye impulser i markedet, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Aktiviteten er stigende, men det er ikke ligefrem en eksplosion, vi ser i efterspørgslen på råvarer. Det er der ikke noget mærkeligt i. Forædlingsfabrikkerne har pæne lagre, så vi skal have godt vejr i over en uge, før vi for alvor ser et skifte, men det er klart, at efterspørgslen på en typisk grillartikel som nakker er steget markant, fortæller Mads Stougaard, markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over nakkerne er der en stigende efterspørgsel på bove og skinker i Europa. Samtidig er Tyskland igen blevet åbnet for eksport af brystflæsk til Sydkorea, og det kan skubbe lidt til det marked.

- De kommende uger bliver meget spændende. Vi får testet om forbrugerne er ved at få noget optimisme tilbage og derfor tør bruge lidt flere penge igen. Alle i vores branche sidder og holder øje med salgstal og udviklingen i inflationen, for den betyder rigtigt meget for salget af vores produkter, og især dem der koster lidt ekstra, siger Mads Stougaard.

Eksporten ud af Europa er stabil, men stadig på et lavt niveau.