Lyt til artiklen:

Ferguson Dage - måske for sidste gang

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Ferguson-entusiast Henrik Nielsen har afholdt Ferguson Dage siden 2005. Men nu er traktormuseet sat til salg. Svær sygdom tvinger ham til at afhænde museet. Men traditionen tro afholder museet traktordage, trods de dystre fremtidsudsigter.

Der plejer at være et kendt navn til at holde tale, men i år er det med blind makker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets taler er nemlig lokalpolitiker Simon Bendfeldt, der mistede synet for mange år siden, da en landmine sprang. Af samme grund har han ikke kørt bil i mange år, og det varede lige indtil han besøgte Henrik på Ferguson museet, og Henrik sagde:

- Nu skal du køre min Ford A, og jeg fortæller præcist, hvad der omgiver os på turen.

Det blev en stor oplevelse for begge to.

- Men Simon Bendfeldt har meget andet at fortælle, så du kan roligt glæde dig til en helt speciel oplevelse, fortæller Henrik Nielsen, indehaver af traktormuseet.

Under Ferguson Dage vil alle mulige traktorer og redskaber være på arbejde i marken. En damptromle vil kunne opleves for fuldt tryk, og der vil være café, musik og meget andet. Lige så hyggeligt som sædvanligt, skriver Ferguson Museum i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interesserede kan høre Simon Bendfeldt tale ved Ferguson Dage lørdag den 27. maj klokken 12 på adressen Købmagervej 1, Stourup ved Juelsminde.

Verdens største Ferguson-samling til salg

Se også:

Verdens største Ferguson-samling til salg