Rækkedyrkning og radrensning af korn vinder mere og mere frem i den økologiske planteavl. I denne artikel møder vi tre økologer, der med hver deres radrensersystem har oprustet i kampen mod ukrudtet.

En gang var radrensning en tomandsopgave i roemarkerne. De seneste 20 år har både roemarker og radrensere været et sjældent syn i det meste af Danmark, men nu er radrenseren ved at vinde indpas i landbruget igen. I dag er det dog primært i de økologiske kornmarker og ikke i roemarkerne, at radrenserteknologien har gjort sit indtog. Og nu et er det kamera, gps og hydraulikstempler, som styrer og ikke en mand på et svævende sæde bagude.

- Vi har fået en teknologi nu, som virker - også inden for en rimelig pris. Rækkedyrkning og radrensning af korn er kommet for at blive, og vi ser også flere og flere maskinproducenter, som lancerer radrenserløsninger. Udbyttestigninger på 20 procent er ikke urealistisk, så økologerne har her fået et nyt, godt værktøj i værktøjskassen, siger Carsten Markussen, der er planteavlskonsulent i Økologisk Landsforening.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.