sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Et sundt landbrug er udstyret med et ergonomisk hjemmekontor

00:00
Hastighed: ???x
03:02

En selvstændig landmands arbejde er alsidigt og ofte også mere alsidigt end den gængse opfattelse. Arbejdet indbefatter ikke bare praktiske og håndfaste opgaver med maskiner, jord og landbrugsdyr, men også mere administrative kontoropgaver.

Således er hjemmekontoret ofte en vigtig del af landbruget. Her kan landmanden tage sig af alt fra digitale møder til markedsføring, indkøb og regnskab - alt sammen vitale dele af forretningen. I denne forbindelse er et ergonomisk kontor en stor fordel - ikke bare for kvaliteten af arbejdet, men også for landmandens sundhed.

Landbrug kan være krævende arbejde

Vil du gerne tage ansvar for dit fysiske helbred i arbejdet med dit landbrug? Køb hæve sænkebord og en ergonomisk kontorstol og indret dit hjemmekontor med omtanke for din sundhed. På den måde kan du forebygge en række problematikker med ryg og nakke, og du kan også mindske risikoen for flere forskellige livsstilssygdomme.

Hvis du tænker, at det er mindre relevant for dig som landmand sammenlignet med andre erhverv, tager du måske fejl. Som bekendt er landbrugsarbejde ofte fysisk krævende, hvorfor det er så meget desto vigtigere, at den administrative del af forretningen kan foretages i et ergonomisk arbejdsmiljø.

Der er altså alle mulige gode grunde til at tage fat på at indrette dit hjemmekontor, så det tjener din krop og dens sundhed bedst muligt. I det følgende giver vi dig nogle gode tips til at komme i mål.

Et hæve sænkebord tager hjemmekontoret til et nyt niveau

Landmandens hjemmekontor bør indrettes med en god kontorstol, der kan indstilles i både højde og vinkel, og gerne i både sæde og ryglæn. God belysning er også væsentligt for at passe på øjnene, når der arbejdes foran computeren eller læses dokumenter.

Derudover kan et hæve sænkebord tage hjemmekontoret til et helt nyt niveau. Det gør det nemlig muligt også at foretage en del af kontoropgaverne stående. Det er en stor helbredsmæssig fordel i forhold til at sidde ned foran computeren mange timer i træk.

Stående arbejde aktiverer både musklerne i ryg og ben og sætter gang i forbrænding og fordøjelse. På den måde mindsker du risikoen for problemer med ryg og nakke såvel som hjertekarsygdomme og diabetes.

De justerbare skriveborde fås i mange former og formater, så dit kontor kan indrettes efter behov. Du kan eksempelvis udstyre kontoret med et lille hæve sænkebord på 120 x 75 eller 160 x 80 centimeter, eller du kan vælge et større bord på 180 x 180 eller 160 x 200 centimeter.

Det er også helt op til dig, om hæve sænkebordet skal være elektrisk eller med gaspumpe, og om det skal ligge i den billige eller eksklusive ende af prisskalaen. Du kan købe alle typer af de justerbare skriveborde hos en forhandler som AJ Produkter.