Lyt til artiklen:

En måneds stilstand på noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Danish Crowns notering bliver på 13,80 kroner pr. kilo. For søer bliver noteringen 13,20 kroner pr. kilo

Det bliver til en måned med en grisenotering på 13,80 kroner pr. kilo, det står klart med dagens notering fra Danish Crown. En notering der på grund af Kristi Himmelfartsferien kommer tidligt.

I markedsberetningen peger slagteriet blandt andet på et udeblivende forår, samt en kort uge:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den korte Kristi Himmelfarts-uge har ikke budt på den store udvikling eller forandringer på det europæiske marked for grisekød. I stedet samler opmærksomheden sig om et forventet vejrskifte i store dele af Europa i næste uge.

- 2023 ser ud til at blive året, hvor vi går direkte fra vinter til sommer. Den stærke efterspørgsel, vi normalt plejer at se, når udelivet begynder at blomstre i forårsmånederne, har vi ikke haft i år, og det har helt sikkert kostet på salget over hele Europa. Nu er det store spørgsmål, hvor stor efterspørgslen bliver, når grillsæsonen begynder, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Markedet i Europa har i længere tid været i venteposition. Der har kun været minimale udsving i priserne, og nu sidder alle og holder øje med priserne på nakker, som typisk er den artikel, der flytter sig mest i pris, når grillsæsonen begynder.

- Den store ubekendte på nakkerne er, hvor store mængder der er blevet lagt på frost de sidste to-tre måneder, hvor alle har ventet på at solen fik magt. Det vil vi først have et mere klart billede af om et par uger, men der er ingen tvivl om, at både detailhandlen og slagterierne glæder sig til, at der nu kommer aftræk i sommersortimentet, siger Mads Stougaard.

Eksporten af frosne varer ud af Europa har heller ikke flyttet sig. De markant lavere noteringer i særligt Kina og Nordamerika ligger ikke overraskende en dæmper på de asiatiske indkøberes lyst til at købe ind i Europa.

Jeppe Bloch: Kan DC underpræstere, så leverandøren ikke har leveringspligt?

Se også:

Jeppe Bloch: Kan DC underpræstere, så leverandøren ikke har leveringspligt?