Lyt til artiklen:

L&F vil se nærmere på forslag om skattefri natur

00:00
Hastighed: ???x
01:34

- Vi har brug for mere og bedre natur. Derfor tager vi også godt imod alle gode ideer til at styrke incitamenterne til at gøre en indsats for naturen. Naturfredningsforeningens og DI's forslag om at fritage natur og brak for jordskat, er derfor et interessant forslag, som vi gerne vil se nærmere på, sådan siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer om de to foreninger forslag om, at gøre natur på paragraf 3-arealer skattefri.

Konkret foreslår de, at arealer, som er udpeget efter paragraf 3 i naturbeskyttelsesloven, skal fritages for at betale grundskyld. Desuden bør arealer, hvor der bliver tinglyst et forbud mod jordbehandling, gødskning og sprøjtning også fritages for at betale grundskyld. Dermed vil arealer med klima-lavbundsprojekter også blive medtaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For skove bør skattefriheden gælde for arealer hvor der laves en bindende aftale om urørt skov, mener de to organisationer.

Og det får altså umiddelbar støtte fra Lone Andersen

- Desværre oplever vi, at der er en række uhensigtsmæssige regler i den lovgivning vi har i dag. Lovgivningen er på flere områder er indrettet sådan, at gør man en indsats for naturen, så kan man i sidste ende blive pålagt restriktioner og begrænsninger i driften. Det betyder, at mange landmænd er tilbageholdende i forhold til at gå ind i naturprojekter. Derfor hilser vi alle forslag der kan sikre en bedre incitamentsstruktur velkommen, siger viceformanden.

Dansk Naturfredningsforening: Naturen skal være skattefri

Se også:

Dansk Naturfredningsforening: Naturen skal være skattefri