Lyt til artiklen:

Arlas forskningschef er ny mand hos Seges

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Seges får en ny stærk kapacitet som leder af virksomhedens Center for Klima & Bæredygtighed. Den nye Director for Climate and Sustainability, som tiltræder 1. juni 2023, bliver Peter Langborg Wejse, det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Han har siden 2007 haft sit virke i forskellige nøgleroller hos en anden prominent aktør i fødevareklyngens virksomhedsfællesskab Agro Food Park, nemlig hos Arla Foods i selskabets innovationscenter. Før da var har konsulent i Teknologisk Institut, og Peter Langborg Wejses uddannelses- og forskningsmæssige ballast er også solid til jobbet; Han er biolog og har en ph.d.grad i mikrobiologi og proteinkemi. Nu ønsker han at gøre en forskel i primærproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg brænder simpelthen så meget for at komme til at arbejde med innovation i det danske landbrug. Det vil jeg gerne bruge mine kræfter på, fordi jeg synes det er så meningsfuldt. Det er jo det, vi alle skal leve af. Det, som producerer den mad, vi spiser. Desuden oplever jeg, at klimadebatten ofte foregår på et temmelig mangelfuldt informationsgrundlag. For mig repræsenterer Seges Innovation en meget konstruktiv tilgang til klimaudfordringerne via innovation, analyser, formidling og softwareudvikling. Med saglig indsigt og nyttige værktøjer kan vi flytte noget i udviklingen af fremtidens bæredygtige fødevarer, siger han i pressemeddelelsen.

Peter Langborg Wejse udfylder dermed tomrummet efter Hans Roust Thysen, der efter 19 år i virksomheden netop har forladt Seges til fordel for en stilling som klimachef og chef for afdelingen for Klima & Energi i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer.