Lyt til artiklen:

Team hos Sagro har søgt om 60 millioner til unge landmænd

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Fristen for ansøgninger om etableringsstøtte for unge landbrugere udløb fredag d. 28. april, og hos Sagro har fem rådgivere knoklet for at give de unge den bedst mulige start på landmandslivet.

Den samlede pulje er på 192 millioner kroner og Sagro har indsendt hele 104 ansøgninger for et samlet beløb på cirka 60 millioner kroner, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De 104 ansøgninger skal ses i forhold til, at Landbrugsstyrelsen i alt modtog 625 ansøgninger.

- Vi er stolte af, at så mange unge har vist os den tillid. Og rent fagligt er det utroligt spændende at hjælpe unge landmænd med at komme godt fra start, siger Arne Westergaard, der er virksomhedsrådgiver i Sagro og en del af det hold, der har udarbejdet de mange ansøgninger.

I alt har Landbrugsstyrelsen modtaget ansøgninger for et samlet beløb på 330 millioner kroner og dermed er puljen overansøgt. Men Sagro har hele tiden tæt kontakt til Landbrugsstyrelsen, og lige nu går der rygter om en glædelig nyhed.

Lempeligere regler for ansøgning

- Der er signaler om, at man fremrykker midler for de kommende år til i år, da 2023 var et særligt år med opsamling af ansøgere fra den tidligere ordning, der endnu ikke var udløbet. Men intet er officielt endnu, siger han. Næste år kan endnu flere komme i betragtning Desuden blev ansøgningskriterierne for uddannelseskrav lempet en del få dage før fristen d. 28. april.

- De krav blev væsentligt lempet. Så jeg vil sige, at folk bestemt ikke skal holde sig tilbage med at søge næste år. Er man det mindste i tvivl, skal man bare ringe. For med de nye, lempelige krav, er det langt flere, der kan komme i betragtning til støtte i 2024, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud af de 104 ansøgninger har 90 procent været ansøgning om støtte til fuldtidslandbrug. Hvis man er fuldtidsbeskæftiget, kan man ansøge om op til 100.000 euro eller 745.000 kroner i støtte. Ved deltidslandbrug er beløbet det halve.

Næste ansøgningsrunde åbner 1. februar 2024 og lukker 22. april samme år.