Tærskning af frø kan være en udfordring i sig selv. Men før vi kører mejetærskeren i marken, er der en række beslutninger, som skal træffes - skal afgrøden høstes direkte eller skal den skårlægges først? Hvilket udstyr skal den skårlægges med og skal vi bruge det almindelige skærebord eller et pickupbord? Valg af udstyr er en ting, andre væsentlige faktorer er, hvornår udføres de forskellige opgaver, samt, hvad skal vi være opmærksom på ved selve tærskningen og efterfølgende på lageret.

Avlschef Birthe Kjærsgaard og frøavlskonsulent Bo Nymand fra DLF-Trifolium vil i det følgende give deres bud på ovenstående spørgsmål.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.