Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen nægter at udsætte frist for blomsterbrak

00:00
Hastighed: ???x
01:58

I morgen er der frist for at etablere blomsterbrak landet over. Men selv om foråret indtil nu har været både køligt og regnfuldt, så afviser Landbrugsstyrelsen at udskyde etableringsfristen med to uger. Noget som Landbrug & Fødevarer ellers har opfordret til.

- Det er meget beklageligt, at Landbrugsstyrelsen ikke har villet udskyde fristen for at etablere blomsterbrak. Det stiller mange landmænd i en urimelig situation, hvor de kan blive nødt til at etablere slåningsbrak i stedet for, skriver Niels Lindberg Madsen, der EU-Politisk chef i Landbrug & Fødevarer, i et skriftligt svar til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I sit svar skriver styrelsen, at de er bekendt med, at visse områder af Danmark i løbet af vinter og forår har oplevet større nedbørsmængder, hvilket kan have betydning for etablering af afgrøder i foråret 2023. Men det får dem alligevel ikke til at udskyde fristen.

- I forhold til etablering af blomsterbrak, så er etableringsdatoen sat til 30. april alene i forhold til forbudsperioden mod slåning, således at brakreglerne er ens uanset braktype. Dette for at forenkle regelsættet på brakarealer. Da både såtidspunktet og forbudsperioden er fastsat i CAP-planen, vil en ændring af etableringsdatoen og forbudsperioden kræve en ændring af CAP-planen, hvilket ikke kan ske inden den 30. april.

Vådt vejr: L&F anmoder om udsættelse af frist for blomsterbrak

Se også:

Vådt vejr: L&F anmoder om udsættelse af frist for blomsterbrak

L&F ser nu frem til, at Landbrugsstyrelse vil se på en ændring af fristen for 2024, da det vil være til gavn for biodiversiteten. Landbrugsstyrelsen skriver nemlig i sit svar til L&F:

- Landbrugsstyrelsen ser positivt på alle tiltag, der kan lette etablering af tiltag, der bidrager positivt til biodiversiteten. Vi vil derfor arbejde videre med jeres forslag om en ændring af etableringsdatoen frem mod 2024, selvom dette vil medføre endnu en dato på brakarealer.