Lyt til artiklen:

Eksternt bestyrelsesmedlem skal gøre Velas mere digitale

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Der er brug for et større digitalt fokus, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Det mener de i hvert fald hos Velas, der har udvidet deres bestyrelse med et eksterne medlem, der har stor erfaring med digital transformation og bæredygtighed. Det nye medlem er 50-årig Vibeke Ågren, der er uddannet civilingeniør.

- Når landbruget står over for en bæredygtig omstilling, er det nødvendigt, at Velas kan tilbyde landbruget fremsynet og kompetent rådgivning, og derfor har vi arbejdet på at udvide vores bestyrelse for at kunne tilføre kompetencer, som kan bidrage til, at vi både udvikler os selv og kan hjælpe til at udvikle landbruget. Der vil ske en stor omvæltning inden for både bæredygtighed og digital transformation i landbruget og med en udvidelse af bestyrelsen, holder vi trit med tiden, siger Nis Kristian Hjort, der er bestyrelsesformand for Velas i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vibeke Ågren har en lang erfaring fra ledende stillinger. De seneste 17 år har hun været ansat i Kamstrup, hvor hun i dag arbejder som udviklingschef med ansvar for afdelingen, som udvikler software og laver it-løsninger for blandt andet vand- og fjernvarmeværker.

- Jeg er vokset op på landet og har en forkærlighed for det erhverv, som vi alle er afhængige af. Det er i alles interesse, at landbruget når i mål med en bæredygtig omstilling, og det vil jeg gerne give mit bidrag til. Min store opgave i Velas bliver at sørge for en effektiv introduktion af nødvendige digitale løsninger, der skal til for at skubbe landbruget i en mere bæredygtig retning. Jeg kommer med en datadrevet tilgang til, hvor man skal sætte ind, og hvordan man kan få reduceret klimaaftrykket i landbruget, fortæller Vibeke Ågren.

Velas udlodder millioner efter stærkt regnskab

Se også:

Velas udlodder millioner efter stærkt regnskab

Vibeke Ågren bor i Hørning syd for Aarhus.

- Jeg ved ikke lige så meget om landbruget som flere af Velas' øvrige bestyrelsesmedlemmer, men til gengæld ved jeg meget om og har stor erfaring med at udvikle, indkøbe og sætte nye it-løsninger i drift. Skal landbruget nå i mål med en bæredygtig omstilling, er der brug for digitale løsninger til at målrette og lette arbejdet, siger Vibeke Ågren.

I sine mange år hos Kamstrup har hun især arbejdet med digital transformation, forretningsudvikling og bæredygtighed.