Lyt til artiklen:

80-års fødselar og stadig aktiv i drænrådgivning

00:00
Hastighed: ???x
01:57

For 45 år siden startede Kjeld Morel, der er statsautoriseret grundforbedringskonsulent, egen rådgivningsvirksomhed i soveværelset. Virksomheden voksede, og i dag har de seks ansatte til huse på samme adresse som det hele startede - Kjeld Morels privat adresse.

Siden er planerne til dræning og afvanding af mange tusind hektar landbrugsjord udarbejdet, og til maj fylder Kjeld Morel, der stadig ugentligt hjælper kunder, 80 år. Det skriver virksomheden K. Morel i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Virksomhedens omdrejningspunkt har alle årene været rådgivning om dræn, afvanding og andre vand-relaterede problemer.

Imidlertid er der gennem årene tilkommet en lang række tilknyttede rådgivningsydelser til støtte og udvikling for landbrug og lodsejere. Eksempelvis støtte og værdiskabende rådgivning til landbrug og lodsejere i forbindelse med større anlægsprojekter som lednings- og kabel arbejder, bane-og vejprojekter.

Endvidere har landbrugets og lodsejeres stigende problemer med afledning af vand fra landbrugsjord og andre arealer medført, at vandløbsrådgivning, rådgivning i forbindelse med naturgenopretninger, fredninger og lignende nu fylder mere i virksomhedens daglige opgaver. Virksomheden oplever således en stigende efterspørgsel på rådgivning til landbrug og lodsejere overfor myndighederne i sådanne sager.

Selvom virksomheden i dag ledes af sønnen Kent Morel, er Kjeld Morel stadig en meget aktiv del af virksomhedens dagligdag. På trods af lidt reduceret arbejdstid går der ikke en uge, uden at Kjeld Morel er på kontoret, i marken eller på kundebesøg flere dage om ugen.

Lysten til, at løse dræn og afvandingsproblemer, samt skabe merværdi for landbruget har igennem alle 45 år været en drivkraft for Kjeld Morel, der i forbindelse med den 80 års fødselsdag, de 45 års jubilæum og generationsskiftet holder reception fredag 12. maj.