Lyt til artiklen:

L&F lancerer ny undervisningsportal om økologi

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Økoportalen er en ny digital undervisningsportal, der fremover vil samle og formidle viden om økologisk produktion til eleverne på landbrugsuddannelserne. Det skriver Landbrug & Fødevarer, som står bag økoportalen, i en pressemeddelelse.

- Den faglige udvikling i den økologiske sektor går hurtigt og vores intension er at formidle ikke blot grundviden om økologisk landbrugsproduktion, men også ny viden skabt i de mange udviklingsprodukter, der løbende foregår i den økologiske sektor, fortæller Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Økologi, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Økoportalen giver en samlet faglig indgang til den økologiske produktionsform uanset hvilken driftsgren, man interesserer sig for samt til tværgående temaer som bæredygtighed, klima og biodiversitet - set i forhold til den økologiske produktionsform.

Portalen er ikke opdelt i fag, men i stedet temabaseret med seks indgange, som skal gøre anvendelsesmulighederne så brede som muligt. De er:

  • Jord og planter - Viden om centrale temaer med betydning for økologisk planteavl inklusive dyrkning af forskellige afgrødetyper under økologiske forhold
  • Nye produktionssystemer - Viden om i nye dyrkningssystemer i forhold til økologisk dyrkning
  • Husdyr - Viden om dyrevelfærd, hold af økologisk malkekvæg, kødkvæg, gris, fjerkræ - æglæggere og slagtekyllinger
  • Klima og bæredygtighed - Viden om økologisk produktion set i forhold til bæredygtig fødevareproduktion, klima, biodiversitet og recirkulering.
  • Regler og principper - Viden om tankerne økologien bygger på samt regler og kontrol med videre.
  • Marked - Det økologiske marked og forbrug (udbygges senere)

- Teksterne på Økoportalen er skrevet af faglige eksperter på de enkelte områder. Det er primært konsulenter fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Landbrug & Fødevarer Økologi, der har produceret materialet. Nogle enkelte afsnit er skrevet af eksterne eksperter, siger Hanne Børsch.

Hanne Børsch tilføjer desuden, at portalen løbende vil blive videreudviklet i 2023 med blandt andet materiale om økologisk grønsagsdyrkning, materiale målrettet underviserne, samt selvfølgelig ny viden om økologi.