Lyt til artiklen:

140.000 besøgte Økodag og de springende køer

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Søndag var der trængsel på begge sider af stalddørene til de 45 kostalde, der var en del af årets Økodag. Det skriver Økologisk Landsforening.

For mens køerne muhhhhede om kap lige bag stalddøren, var der også trængsel bag de afspærringer, hvor Økodags gæster havde stillet sig op. Hele 140.000 gæster var kommet til Økodag for at deltage i årets store økologiske festdag og se køerne kommer på græs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På Økodag fejrer vi dyrevelfærden med hele Danmark, og så hylder vi koen og dens betydning for biodiversiteten og naturen. Og jeg skal da lige love for, at der var mange, der ville deltage i den fest. Jeg er helt overvældet over det flotte besøgstal, som vi igen i år kan mønstre. Det er helt enestående, siger Økologisk Landsforenings forperson Louise Køster.

Antallet af deltagere flugter nogenlunde med både sidste års deltagerantal, samt Økologisk Landsforenings egne forventninger til arrangementet.

- Igen i år har vi haft et billetsystem, så vi ved, hvor mange deltagere, der er på de enkelte gårde. Det har vi gjort for at sikre, at gæsterne får en god oplevelse. Det er vi lykkes med. Og med et par værtsgårde mere på plakaten i år, havde vi håbet på et deltagerantal i nærheden af sidste år. Det nåede vi. Alt i alt betragter vi dagen som en stor succes, siger Louise Køster.

Maskinbladet var også på plads på Økodag på både Sommerbjerg i det midtjyske nær Gludsted, samt Vestervang nær Vildbjerg. Hvordan det gik kan du se i videoen herunder.

Se video: Var du ude og se køerne blive sluppet løs til Økodag?

Se også:

Se video: Var du ude og se køerne blive sluppet løs til Økodag?