Lyt til artiklen:

Landbruget ansætter næstflest ukrainske flygtninge i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:12

1.274 ukrainske flygtninge har fået job indenfor landbrug og gartneri pr. 2. april 2023. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er kun branchegruppen Rejsebureauer, rengøring og anden operationel service, der har ansat flere ukrainske flygtninge, skriver L&F i en pressemeddelelse.

I alt 7.716 personer med ophold efter særloven for ukrainske flygtninge er kommet i beskæftigelse siden marts 2022 på tværs af 18 branchegrupper. Det svarer til cirka 38 procent af personer i aldersgruppen 16-66 år, som har fået ophold. Heraf er langt størstedelen kvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug, skovbrug og fiskeri står for cirka 16 procent af den samlede beskæftigelse, hvilket svarer til, at mere end hver sjette beskæftiget flygtning er ansat i branchen.

I sikkerhed i Danmark

- Det er positivt, at så mange ukrainske flygtninge er kommet i beskæftigelse i Danmark. Og i L&F er vi da også stolte af, at landbruget bidrager med mange jobs, siger Lone Andersen, viceformand i L&F.

- Det vigtigste for os har hele tiden været, at de ukrainere, som har været nødsaget til at flygte på grund af krig i deres hjemland, er blevet bragt i sikkerhed. At så mange efterfølgende er kommet i job i Danmark, og dermed har fået mulighed for at forsørge sig selv og deres familier er bare en ekstra gevinst, siger hun.

Der er fortsat 6.927 personer med ophold efter særloven, der er tilmeldt som ledige på Jobnet.

- Vi skal derfor fortsætte arbejdet med at sikre, at de som har evnerne og viljen til at arbejde i landbrugs- og fødevareerhvervet kan komme til det. Det gælder særligt i en tid med rekordlav ledighed og mangel på hænder, siger Lone Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En undersøgelse fra Udlændinge- og integrationsministeriet i februar 2023 viser desuden, at mere end hver tredje ukrainer ønsker at blive i Danmark, når krigen er slut.