Lyt til artiklen:

Ticans notering stiger fortsat

00:00
Hastighed: ???x
01:21

I næste uge stiger Ticans notering med 10 øre, og dermed er både Danish Crowns og Ticans slagtegrisenotering 13,30 kroner.

Det bemærkelsesværdige er, at Ticans so-notering samtidig stiger 30 øre og dermed bliver 13,60 og altså ligger 30 øre over slagtegrisenoteringen. Hos Danish Crown er so-noteringen også blevet høj, men ligger dog kun på 12,60 kroner pr. kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tican har ellers givet Danish Crown baghjul i længere tid.

Baggrunden for Ticans slagtegrisenoteringe er ifølge selskabets seneste markedsberetning, at påskehandlen på det ferske marked er vel overstået, og at indkøberne rundt omkring i EU-landene allerede nu er i gang med at positionere sig og sikre sig råvarer til deres produktionsopstart efter påske.

- Afsætningen af Kamme og Backs er fortsat god til både EU samt England. Skinker og forender handles til uforandrede priser. På nakker opleves der en stigende efterspørgsel i forbindelse med, at foråret så småt er begyndt at melde sin ankomst, skriver Tican.

- I Australien og Japan udbydes varerne til kunderne på kortfristede kontrakter og til stigende priser. Og i Kina meldes der om god efterspørgsel på de typiske Kina-produkter, skriver selskabet videre.