Lyt til artiklen:

Griseproducent ny formand i LandboNord

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Det har været kendt et stykke tid, at Landbonord skulle have en ny formand, da formand gennem de seneste 14 år, Niels Vestergaard Salling, valgte ikke at genopstille til bestyrelsen. Torsdag formiddag konstituerede bestyrelsen sig, og ny mand på posten blev den 54-årige griseproducent Torben Farum, det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

Torben har været en del af bestyrelsen i Landbonord siden 2013, og han har i den forbindelse haft plads i flere af Landbonords udvalg - blandt andet som 2. næstformand og formand for Landbonords griseudvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde i bestyrelsen til gavn for de nordjyske landmænd. I Landbonord har vi en forening og forretning i rivende udvikling, og den udvikling skal vi fortsætte med. Når det er sagt, så repræsenterer vi også et erhverv med flere udfordringer, som der skal findes løsninger på. Det der sker inden for forskning og udvikling giver os nærmest dagligt forslag på løsninger, så fremtiden er på en gang udfordrende og samtidig enormt spændende. Vi er en del af fødevareklyngen, og vi er klar til i fællesskab at finde løsninger i stedet for et straffesystem med strammere rammevilkår og trusler om afgifter, den nyvalgte formand, som har en smågriseproduktion ved Sæby med 1.200 søer og en produktion på 45.000 smågrise om året.

I forbindelse med konstitueringen blev der også valgt to næstformænd. Næstformændene blev 1. næstformand mælkeproducent Niels Hedermann og 2. næstformand rugeægsproducent Lars-Peter Boel. Derudover blev tre nye bestyrelsesmedlemmer budt velkommen. Det var planteavler Jeppe Lykkegaard Christensen, griseproducent Jonas Ellitsgaard og medarbejdervalgt medlem revisorassistent Mette Thrysøe Nielsen.